Zamyslenie po štvrtej adventnej nedeli

Autor: Ing. Renáta Šimková

Hľa, panna počne a porodí syna a dajú mu meno Emanuel, čo v preklade znamená : Boh s nami.   (Mt 1, 23)

Vianoce idú – sviatky pokoja. Všetci už čakáme v blízkosti dvier, 

kedy sa tajomne zvečera otvoria a do duše zas príde pokoj, mier.

Do duše príde Ježiško. Do duše, ktorá hľadá.

Boh je vždy nablízko tomu, kto si ho žiada.

 

     Máme za sebou štvrtú adventnú nedeľu a len pár dní nás delí od chvíle, kedy zažiari betlehemské svetlo. Nastane deň, na ktorý sa nedočkavo tešíme. Na Štedrý večer aj my dobehneme do Betlehema. Ale v  akom stave? Nebudeme unavení z predvianočnej atmosféry na námestiach, z množstva humanitných  akcií, či vianočných trhov, alebo unavení z kupovania darčekov, ktoré sme zháňali a možno, ktoré ani časom nebudeme potrebovať? Dobehneme síce do cieľa, ale unavení, a nie šťastní. Uvedomme si včas, že toto Boh od nás nechce. Veď ani on nezabalil svojho novonarodeného Syna do lesklého papiera, ani do kvalitnej damaškovej perinky, ale položil ho do jasieľ v maštaľke. Posiela ho na tento svet, aby ma oslobodil od hriechu. Posiela mi nanovo Boží život a svojím svetlom prežiari každú temnotu môjho srdca. Príkladom sú pre mňa Mária s Jozefom. Obidvaja dôverovali Bohu po celý život. Ich postoj je fascinujúci a obdivuhodný. Je to výzva vernosti aj pre nás, skúsme ju prijať. Zastavme sa, zapáľme sviecu a otvorme Sväté Písmo.  Prihovorme sa Bohu tichom pokorného srdca. Do tmy príde svetlo. Uverme mu a ono naozaj príde.

Prajeme vám, aby sme sa v deň Božieho narodenia  pri pohľade na betlehemské dieťa skoncentrovali a dali hlboký zmysel pravej trvalej radosti. Ak život postavíme na Bohu, môže sa náš životný zhon zmeniť na ponáhľanie s radosťou. Aké krásne Vianoce a aký krásny nový rok nás čaká, ak môžeme veriť Bohu.

Pane Ježišu, prosíme Ťa, daj, aby sme sa vydali na cestu do Betlehema a tam adorovali v biede maštaľky narodenia Božieho dieťaťa. Pane Ježišu, chválime a zvelebujeme Ťa, že si prišiel na svet, aby si nás zahrnul svojou milosťou a láskou. Prajeme vám požehnané vianočné sviatky.

Zo života školy...

ib_p046_1_32.jpg

Saturday the 20th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS