Zamyslenie na tretí novembrový týždeň

Autor: Ing. Renáta Šimková

„Všetci vás budú nenávidieť pre moje meno. Ale ani vlas sa vám z hlavy nestratí. Ak vytrváte, zachováte si život.“ (LK 21, 17-19)

Ježiš sa nachádza v Jeruzaleme pre poslednú a najdôležitejšiu stránku svojho pozemského života: svoju smrť a zmŕtvychvstanie. Nachádza sa v blízkosti chrámu, vyzdobeného krásnymi kameňmi a pamätnými darmi. Ľudia sa práve rozprávajú o vonkajších krásach chrámu, keď Ježiš povie: „Prídu dni, keď z toho, čo vidíte, neostane kameň na kameni.“ Zároveňdodáva, že nebudú chýbať konflikty, hladomory, znamenia na zemi a na nebi. Ježiš nechce naháňať strach, ale povedať nám, že všetko to, čo vidíme, neúprosne pominie. Dokonca aj tie najmocnejšie kráľovstvá, tie najposvätnejšie stavby a tie najstálejšie skutočnosti Sveta nebudú trvať večne, skôr či neskôr padnú. Včera v katedrálach a vo svätyniach na celom svete sa zatvorili brány milosrdenstva. Prosme o milosť nezatvárať oči pred Bohom, ktorý na nás hľadí a predovšetkým pred blížnym, ktorý nás prosí. Otvorme oči k Bohu, očistiac zrak srdca od klamlivých a desivých predstáv, od boha moci a trestov, od projekcií pýchy a ľudských

strachov. Hľaďme s dôverou na milosrdného Boha, s istotou, že láska nikdy nezanikne. Obnovme nádej pravého života, do ktorého sme povolaní, ten, ktorý sa nikdy nepominie a ktorý nás čaká v spoločenstve s Pánom a s druhými, v radosti, ktorá bude trvať večne a bez konca.

Pane, prosíme Ťa, pomôž nám vytrvať a šíriť reč srdca, aby sme obnovili nádej pravého života. 

Pane, ďakujeme Ti, že nám ukazuješ veľké veci a my sa z toho radujeme.

Zo života školy...

ib_p053_0_1.jpg

Thursday the 25th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS