Aktivity v ŠKD

Autor: Mgr. Jaroslava Bielečková

Septembrový a októbrový program v ŠKD bol veľmi bohatý. Veď posúďte sami: 19. 9. 2016 bol pre prvákov v ŠKD veľmi významný deň – konalo sa slávnostné PASOVANIE PRVÁKOV. Deti museli prekonať rôzne športové súťaže a nakoniec boli slávnostne pasovaní za Zaymusáčikov ŠKD a odmenení sladkosťou. 

September nám prináša dary jesene, medzi ktoré patria aj plody našej záhrady. V 1. B sme si v rámci prírodovedno-environmentálnej činnosti urobili ochutnávku ovocia. Deti si priniesli z domu rôzne druhy ovocia a so zaviazanými očkami museli podľa vône uhádnuť, o aký druh ide. Nakoniec sme sa s veľkou chuťou pustili do jedenia. Veď je pred nami zima a my sa chceme chrániť pred chorobami doplnením vitamínov.

Krásne jesenné dni sme si spestrili v ŠKD rôznymi športovými súťažami. Pre starších žiakov to bol obľúbený futbal a menšie deti si zmerali svoje zručnosti vo vybíjanej.

 22. 9. 2016 sa konala v ŠKD JESENNÁ ŠPORTOVÁ OLYMPIÁDA. Pani vychovávateľky mali pripravené rôzne športové a zábavné súťaže: beh vo vreci, slalomový beh, preskoky cez prekážky, beh so švihadlom, skok do diaľky, hod do diaľky a ďalšie súťaže. Deti sa vystriedali na každom stanovišti, kde získavali body a nakoniec boli odmenené sladkosťami.

Dňa 17. 10. 2016 sa deti v ŠKD počas voľnočasového pobytu na školskom dvore zabávali padajúcim lístím, ktoré zdobilo celé nádvorie. Nakopili ho na veľkú hromadu a potom spustili na seba jesenný dážď – tak to nazval Ferko Š. z 3.C.

Celé fotoalbumy si môžete pozrieť tu: Pasovanie prváčikov v ŠKD, Ochutnávka ovocia v 1.B, Jesenný futbalový zápas a vybíjaná, Jesenná olympiáda, Jesenný dážď

Zo života školy...

ib_p053_0_11.jpg

Wednesday the 24th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS