Pondelková rozhlasová relácia z 19.9.2016

Autor: Ing. Renáta Šimková

Lukáš, Lk 16, 13

„Nijaký sluha nemôže slúžiť dvom pánom; pretože buď jedného bude nenávidieť a druhého milovať, alebo jedného sa bude pridŕžať a druhým bude opovrhovať. Nemôžete slúžiť aj Bohu, aj mamone.“

Deti, mnohé z vás nepoznajú pojem mamon - mamona. Vo výkladovom slovníku nájdete, že je to majetok, bohatstvo, nadmerná túžba po bohatstve. V tomto prípade mamona nie je niečo materiálne, ale niečo, čo nám kradne srdce, ktoré sme darovali vzťahu.

Cestovala som raz vlakom a bola som svedkom jednej zaujímavej scény. Chlapec

 a dievča sedeli pri sebe a pozerali si fotky na jeho mobile, asi z nejakého výletu, lebo všade boli len oni. Zrazu však dievča začalo na chlapca kričať, lebo mu tam našla fotku, na ktorej bolo iné dievča. Chlapec sa bráni: "A čo si normálna? Veď to je moja známa, tak som si ju odfotil, čo robíš z takej blbosti veľkú vec?"

Ale asi malo dievča pravdu, podobne ako v dnešnom evanjeliu – kto je verný v malom, je verný aj vo veľkom. A kto je nepoctivý v malom, bude aj vo veľkom. Nemôžeme slúžiť naraz dvom pánom.
Na Boha sa môžeme spoľahnúť. Jeho vernosť, stálosť je nekonečná. Ak raz povedal – mám ťa rád – nikdy tieto slová neprestanú platiť a vždy v rovnakej intenzite sa môžeme tešiť jeho veľkej láske.
Pane, prosíme Ťa, aby sme verne spoznávali Teba. 
Pane, prosíme, aby sme si uvedomovali, že modlitba je životom a svetlom. 

Zo života školy...

ib_p046_0_12.jpg

Thursday the 9th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014.