Príhovor p.riaditeľa Radoslava Kačura na začiatku školského roka 2016/2017

Autor: CZŠ R. Zaymusa


Vážení hostia, rodičia, pedagógovia, milí žiaci!

Neviem, kto sa viac tešil na tento deň – či my, učitelia, alebo vy, žiaci... Asi to ani nebudem zisťovať, pretože dôležité je to, že sme sa po krásnom lete opäť spolu stretli na našej Zaymuske.

Ďakujem Pánu Bohu, že aj tento rok je nás tu tak veľa – na škole je vás 515 žiakov. 515 jedinečných bytostí, ktoré nám zverili rodičia, aby sme Vás sprevádzali na ceste vzdelávania, ale tiež aj na ceste za Ježišom Kristom.

Zvlášť vítam našich najmenších prváčikov, ktorí dnes budú prvýkrát kráčať v našej

škole ako jej žiaci. Prajem im, aby sa im tu páčilo, a aby si rýchlo našli dobrých kamarátov a kamarátky, a všetkým Vám môžem prezradiť, že vaše nové pani učiteľky sa vás už nevedeli dočkať a už teraz vás majú všetkých veľmi rady.

Špeciálne vítam aj našich skúsených a vedomosťami ostrieľaných deviatakov. Na vašich pleciach tento rok leží veľká zodpovednosť – dobre nasmerovať svoj život a čo najlepšie absolvovať dve veľké skúšky: monitor a prijímacie pohovory. Veľmi silno vám držím palce, aby ste ich zvládli so cťou a aby ste zužitkovali všetko to, čo vám vaši učitelia už veľa rokov odovzdávajú... Už teraz sa za vás modlím, aby z vás vyrástli dobrí ľudia, ktorí sa raz stanú Božím požehnaním pre iných.

V tento prvý školský deň vítam aj všetkých pedagógov a pani vychovávateľky. Tým novým želám, aby sa ich predstavy o dobrých deťoch vyplnili, a tým skúsenejším, ktorí už svojich dobrých žiakov poznajú – a preto k nim prišli aj dnes, želám, aby nestrácali trpezlivosť a odhodlanie... Kolegovia a kolegyne, chcem vám vyjadriť svoj obdiv a úctu za to, že ste si napriek súčasnému postaveniu učiteľa v našej spoločnosti vybrali toto krásne povolanie a ste odhodlaní obetovať sa pre budúcnosť, pre vás, milí žiaci, lebo vy ste naša budúcnosť a my do vás vkladáme všetku svoju energiu a schopnosti, aby ste vy raz urobili svet lepším a krajším.

Robme malé veci s veľkou láskou. Viete, kto povedal túto vetu? Svätá Matka Tereza, ktorá bola včera svätorečená. A hovorí ich všetkým nám! Naše malé veci, s veľkou láskou, ktorú nám dáva do sŕdc Boh, spolu vytvoria jeden veľký zázrak: - naša škola Zaymuska sa pre nás stane jednou veľkou rodinou, v ktorej bude pohoda a radosť. Zo srdca si želám, aby táto škola taká bola – radostná a Božia. Prosím vás o to, aby ste tomu pomohli všetci, tými svojimi „malými skutkami“ tam, kde budete – disciplínou v triedach, poriadkom v nových šatniach, vďačnosťou za dobré jedlo v jedálni, či radosťou na krúžkoch a v družine.

Na záver vám chcem všetkým zaželať veľa trpezlivosti, radosti z objavovania a poznávania, veľa úspechov a hlavne, veľa lásky. Nech nový školský rok 2016 – 2017 bude pre vás tým, na ktorý budete radi spomínať.

Zo života školy...

ib_p026_1_6.jpg

Friday the 19th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS