Vykračujme denne za ním - pondelkové zamyslenie

Autor: Ing. Renáta Šimková

Pôjdem za tebou všade, kam pôjdeš. Tak odpovedal niekto, kto išiel s Ježišom. Ďalší mu sľúbil, že ho bude nasledovať, najprv si však pochová otca. Iný zasa sa chcel rozlúčiť s rodinou. A aj my sme takí. Niekedy stačí len chvíľa a zrádzam lásku Ježiša. 
Chlapec vyznáva svojej dievčine lásku. Píše jej list. Mám ťa rád ako nikoho na svete. Som ochotný ísť k tebe aj cez oheň, vyjdem kvôli tebe na najvyšší vrch sveta. Som pripravený preplávať aj oceán. Tak veľmi ťa ľúbim. Tvoj Janko. Na záver listu ešte pripísal jednu vetu. Prídem v sobotu večer, ak nebude také teplo.
Našou snahou by malo byť denné prežívanie chvíľ v tichosti, predstaviť si, že vedľa mňa sedí Ježiš. V jeho pohľade je láska a ja cítim, že on odo mňa očakáva oveľa viac. Nie nádherné slová ale nádherné skutky lásky. Ako ten zaľúbený mládenec,

ktorý sľuboval hory a doly a nakoniec mu robilo problém veľké teplo. Ježiš ma ľúbi a chce, aby som bola aj ja taká zaľúbená, aby bol pre mňa prvým a jediným na svete. Pomaly sú pred nami posledné dni ďalšieho školského roka a tak ako s radosťou vykročíme na prázdniny, vykračujeme denne za ním.
Pane, naplň celú moju bytosť svojou láskou
Pane, ďakujem Ti, že ma pozývaš vykročiť za tebou.

Zo života školy...

ib_p046_1_21.jpg

Wednesday the 24th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS