Zamyslenie z pondelkovej rozhlasovej relácie

Autor: Ing. Renáta Šimková

Začína jar a pastieri vyháňajú ovečky na pašu. Veľmi rada chodievam na syr a žinčicu, a pozorujem, ako sa pasú ovečky. Poznajú svojho pastiera, ktorý ide pred nimi, a oni ho nasledujú. Potom sa rozutekajú po pastvinách, a keď pastier zapíska na píšťalke, pribehnú k nemu. Poznajú hlas jeho píšťalky ako i jeho hlas. A tak je to aj s nami. Máme pastiera, ktorého nasledujeme.
Ježiš povedal: „Moje ovce počúvajú môj hlas, ja ich poznám a ony idú za mnou. Ja im dávam večný život. Nezahynú nikdy a nik mi ich nevytrhne z ruky. Môj Otec, ktorý mi ich dal, je väčší od všetkých a nik ich nemôže Otcovi vytrhnúť z ruky. Ja a Otec sme jedno.“ Ján 10, 27-30.
Deti, ktorý darček vám v poslednej dobe urobil radosť? Pamätáte si? Je to krásny pocit byť obdarovaný a mať úprimnú radosť. Aj nás obdaroval náš nebeský Otec, dal nám svojho Syna a Jeho hlas nás vedie. Ten istý hlas môžeš počuť aj dnes pri

konaní dobra od dobrej mamy, od dobrého kamaráta, od dobrej pani učiteľky, od dobrého pána riaditeľa, či učiteľa, od dobrého pána kaplána, či pána farára, od dobrej pani kuchárky, od dobrého pána školníka, od dobrej pani predavačky a podobne... A ešte väčšia je radosť, keď môžeme my niekoho obdarovať. Nepotrebujeme hmatateľný darček v podobe najmodernejšieho mobilu, trička, či botasiek. Stačí urobiť len málo. Dnes ráno si vyskúšajme, ako môžeme prežiť radosť. Teraz sa obráť sa k svojmu spolužiakovi, spolužiačke alebo pani učiteľke a povedz vetu: "Mám ťa rád. Mám ťa rada."
Naša škola sa v tomto okamihu stala radostnou Zaymusáckou rodinou nasledujúc Jeho hlas.
Ty si môj Pastier, v Tebe všetko mám, čo hľadám, novú nádej, ktorú v Teba vkladám, pravé šťastie prežívam. A moje kroky vedieš iste cestou svojou a ma chrániš od prehratých bojov, Tvoje výhry poznávam.
A jak som bránil, svoju pravdu mal a slávu v sebe budoval a brány šťastia otváral a všetko len sám. A Tvojim slovám, tým som neveril a so zlým stále zápasil, no dnes viem, že si to najlepšie, čo mám.

Ďalšie fotografie si môžete pozrieť na našej fb. stránke.

Zo života školy...

home_1_26.jpg

Friday the 19th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS