Zamyslenie v pôstnom období

Autor: Ing. Renáta Šimková

Každý pondelok sa žiaci a učitelia našej školy môžu zamyslieť nad úvahami, ktoré odznievajú v rozhlasovej relácii, ktorá vzniká pod režijným vedením pani učiteľky Šimkovej, ktorá je aj autorkou úvah. 
Prinášame vám zamyslenie v pôstnom období:
Láska sa udržiava pravdou a pravda je číre milosrdenstvo, do ktorého sa musíme zaodieť, aby sme sa mohli nazývať kresťanmi.

Pri nedeľných evanjeliových slovách „Ježiš odišiel na Olivovú horu“ som si predstavila, že práve na tejto hore som bola pred desiatimi dňami. Moja predstava o Olivovej hore nadobudla konkrétne kontúry. Miesto, na ktorom Boh vydáva pravdu a svedectvo prostredníctvom svojho syna Ježiša

Krista o tom, že nemá rád hriech, má však rád hriešnika. A tak nie je pre nás prekvapivý výrok pokojného Božieho syna, ktorý pri stretnutí s cudzoložnicou vyslovil tieto slová: „Ani ja ťa neodsudzujem. Choď a už nehreš!“ Je to utvrdenie sa v tom, že Boh nás hriešnikov naozaj miluje. 
O dva týždne budeme sláviť Veľký týždeň. Môžeme byť bez hriechu, preto využime túto možnosť, ktorú dal Ježiš všetkých kresťanom, aby sme mohli potom zvolať radostné Aleluja.

Tento týždeň sa začínajú sviatosti zmierenia v jednotlivých farnostiach, i v našej škole, takže nezabudnime!                  Boh nemá rád hriech, má rád hriešnikov. A to sme my. Môžeme zabudnúť, čo je za nami a radostne môžeme uháňať za tým, čo je pred nami.

 

Zo života školy...

ib_p034_0_7.jpg

Saturday the 20th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS