MDD trochu inak

Autor: Žiaci 8.B

Na oslavu MDD sa teší hádam každé dieťa. Aj v našej škole sa v tento deň oslavuje. Najčastejšie chodíme do kina, alebo pre každú triedu pripraví program triedny učiteľ. V našej triede trávime tento deň vždy nejakou spoločnou výtvarnou aktivitou. Už sme si batikovali šatky, vytvárali sme šperky z fima a vyskúšali sme si aj iné techniky.

V tomto školskom roku to bolo úplne inak. Náš pán riaditeľ prišiel s návrhom, že by sme mohli absolvovať prechod hrebeňom Malej Fatry. Vieme, že je to jeho „srdcovka". A od 1. júna sa toto turistické miesto stalo „srdcovkou" aj viacerých z nás. S návrhom sme súhlasili a pridali sa k nám aj nadšení žiaci zo 6.A a 6.B spolu s ich triednymi pani učiteľkami. Trochu sme sa obávali, že to bude náročné, veď nie všetci sme turisti (a niektorí to podčiarkli aj svojím oblečením :-).

Trasa našej turistiky sa trochu zmenila, lebo predpovede počasia sľubovali búrky. Najskôr sme sa všetci vyviezli lanovkou na Snilovské sedlo. Niektorí sa lanovkou viezli po prvýkrát, bol to pre nás veľký zážitok. Potom sme sa rozdelili na dve skupiny. Prvá skupina, ktorej velila p. uč. Sedliaková s našou tajomníčkou p. Baškovou, sa vybrala na Chleb a odtiaľ zostúpila na Chatu pod Chlebom. My sme spolu so 6.A tvorili druhú skupinu. Na jej čele bol pán riaditeľ, p. uč. Blasbalg, p. uč. Bálintová a naša triedna učiteľka. Vybrali sme sa na Veľký Kriváň a odtiaľ na Chatu pod Chlebom. Tam sme sa stretli s prvou skupinou a spoločne sme trávili čas odpočinku. Občerstvili sme sa dobrou kapustnicou či haluškami a inými dobrotami. Počas turistiky sme obdivovali krásy Malej Fatry, rozkvitnuté horce, ktoré miestami vyzerali ako modré koberčeky. Cestou späť sme sa zasa odviezli lanovkou.

Nakoniec nám vôbec nepršalo a mnohí sme sa vrátili aj opálení. Domov sme sa vrátili v neskorších poobedných hodinách, plní dojmov z krásneho výletu, nádhernej prírody, príjemnej spoločnosti. Ďakujeme, pán riaditeľ!

Ďalšie fotky nájdete v galérii na FB.

Zo života školy...

ib_p046_1_35.jpg

Thursday the 18th - Copyright CZŠ R. Zaymusa & jtm 2012-2014. Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS